חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכשרה חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' איבגי ואח'

תאריך פרסום : 05/12/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
34290-12-12
27/11/2013
בפני השופט:
אבי כהן

- נגד -
התובע:
הכשרה חברה לביטוח בע"מ
הנתבע:
1. ראובן איבגי
2. ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע''מ

החלטה

מהכנת התיק לקראת דיון הקבוע בו בפניי ביום 13/01/14 נוכחתי כי בכתב ההגנה הועלתה טענת השתק פלוגתא.

מדובר בתאונה שבה מעורבים 3 רכבים:

הרכב הראשון- פרטית מתוצרת טויוטה שמספרה 1051456, שבזמן התאונה הייתה מבוטחת על ידי הכשרה ונהוגה על ידי קריאם אלי.

הרכב השני- טנדר מתוצרת איסוזו שמספרו 1624214, שבזמן התאונה הייתה מבוטחת על ידי ביטוח חקלאי, בבעלות איבגי ראובן ונהוגה על ידי כהן אבי.

הרכב השלישי- פרטית מתוצרת מזדה שמספרה 4258369, שבזמן התאונה הייתה מבוטחת על ידי קרדן ונהוגה על ידי אלמוג סאסי.

בתיק שבפניי הוגשה תביעה בסך 4,367 ₪, על ידי מבטחת הרכב הראשון (הכשרה), נגד בעליו של הרכב השני (איבגי ראובן) ומבטחת הרכב השני (ביטוח חקלאי). נתבעת 2 (ביטוח חקלאי) הגישה הודעת צ"ג נגד מבטחת הרכב השלישי (קרדן).

ביום 18/12/12 הוגשה התביעה.

ביום 24/02/13 הוגש כתב הגנה מטעם נתבעת 2.

ביום 25/02/13 ניתן היתר לשלוח הודעת צד שלישי.

ביום 20/03/13 הוגשה על ידי נתבעת 2 הודעה לצד שלישי.

ביום 12/05/13 הוגש כתב הגנה להודעת צד שלישי.

בבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע, הוגשה ביום 18/12/11 תביעה בסך 1,506 ₪ (ת"ק 30577-12-11), על ידי נהג הרכב הראשון, נגד מבטחת ונהג הרכב השני ונגד נהג הרכב השלישי ובעליו של הרכב השלישי. ביום 11/01/12 הוגשה הודעה על הסכם פשרה בין נהג הרכב הראשון לבין בעלי הרכב השלישי ומי שנהג בו בזמן התאונה. להסכם הפשרה ניתן באותו יום תוקף של פסק דין. הצדדים הסכימו על מחיקתם של מבטחת הרכב השני ונהג הרכב השני מהתביעה.

בכתב ההגנה של נתבעת 2, נטען כי דין התביעה להידחות על הסף משמחיקת מבטחת הרכב השני ונהגו מהתביעה שהוגשה בבית המשפט לתביעות קטנות (לאחר שהושגה פשרה בין נהג הרכב הראשון ובין בעליו של הרכב השלישי ונהגו), מהווה מעשה בי דין.

מאז הגשת כתב ההגנה, לא הייתה כל התייחסות מטעם מי מהצדדים לטענת הסף הנ"ל. ככל שנתבעת 2 עומדת על טענת הסף הנ"ל, תגיש בתוך 5 ימים בקשה נפרדת ומפורטת (תוך הפנייה להוראות הדין וההלכה הפסוקה) ואליה תצרף את כל מסמכי תיק התביעה הקטנה. ככל שתוגש בקשה כאמור, תועבר לתגובת התובעת.

בנוסף, עיון במסמכי התיק מעלה, כי נתבע מס' 1 לא הגיש עד כה כתב הגנה וכי התובעת לא ביקשה עד כה ליתן נגדו פס"ד בהיעדר הגנה, למרות שחלף זמן רב יחסית מאז הגשת התביעה ועד היום, ובשים לב לכך שמתנהלים בתיק הליכים לגבי נתבע אחר, שכן התגונן. תואיל התובעת להודיע בתוך 7 ימים מה מצב ההליכים בתיק לגבי הנתבע הנ"ל והאם ומתי נמסרו לנתבע הנ"ל מסמכי התביעה.

ניתנה היום, כ"ד כסלו תשע"ד, 27 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ